10 oktober 2021
12:00

IK Frej Täby FF 1

Referat: Djurgårdens IF FF 1 - IK Frej Täby FF 1

Helgens tredje och sista match slutade med en skön 5-2-seger mot Frej på Gubbängens IP. Fantastiskt av tjejerna att lyckas ladda om ännu en gång och plocka fram det där lilla extra. Vi tackar särskilt Felicia från FA19 som än en gång vaktade målet och Karin som hoppade in och spelade på mycket kort varsel, snyggt!

Vi tog genast tag i spelet i matchinledningen och skapade tryck mot Frejs mål. Med ett fint och rörligt passningsspel skapade vi flera chanser och i den åttonde minuten kom vi upp i ett riktigt mönsteranfall som gick så snabbt att ingen på bänken hann uppfatta vilka som var inblandade. Däremot såg vi att Edda tog hand om avslutet på ett mästerligt sätt och skickade iväg en projektil från ett par meter utanför straffområdet högt i mål otagbart för målvakten, 1-0. Vi fortsatte att trumma på och hade två fräsande avslut just utanför den vänstra stolpen. Efter ca 20 minuter började spelet jämna ut sig och Frej lyckades komma upp lite högre i banan. Vi pratade om att det vore skönt med ett mål till för att få lite andrum. Vi fick en hörna från höger som Lollo slog perfekt till Stina som satte huvudet till och det kändes som ett givet mål men på något sätt stod målvakten i vägen (enligt våra spelare stod hon inne i mål när hon räddade och bollen var över mållinjen). Inget mål då men väl några minuter senare, närmare bestämt i 31 minuten. På nytt en högerhörn från Lollo, på nytt nick från Stina och denna gång otagbart för målvakten, 2-0. Skönt att gå till pausvila med en tvåmålsledning!

I andra halvlek tog Frej över mer och mer av spelet och de skapade några vassa chanser som med lite mer kyla hos deras anfallare hade resulterat i mål. Tillslut blev det ändå mål när en Frejspelare kom igenom i mitten och sprang sig fri och placerade in bollen utan chans för Felicia, 2-1 i tionde minuten av andra halvlek. I den 14e minuten kom sedan Frejs kvittering, återigen genom en löpning mellan våra mittbackar som kanske var lite för snälla för trots ett trängt läge lyckades Frejanfallaren hålla sig framme och rulla in bollen. Även vi skapade dock chanser, den bästa hade Hanna som drog iväg ett jättefint skott som tog i ribbans underkant och ner på mållinjen (eller kanske rent av över mållinjen). Frej hade en stark period och vi började verkligen se trötta ut. Det kändes som att matchen höll på att glida oss ur händerna. Då var det dags för Saras show: först drog hon iväg ett ribbskott som Hanna förtjänstfullt fångade upp och skickade in mot mål igen. Sara mötte med pannan och skickade in ledningsmålet, 3-2. I den 30e minuten spelade Linn H in bollen mot Sara som tog emot på bröstet och skickade sedan in 4-2 på halvvolley, mycket vackert. Och då återstod ändå det allra vackraste: bara minuten senare fick Sara bollen rättvänd några meter utanför straffområdet och fick på en makalös träff och bollen borrade sig in nära det vänstra krysset. Ett äkta hattrick på mindre än 10 minuter! Jag blev så till mig att jag började recitera Fänrik Ståls sägner vid sidlinjen. Det känns som att vi trivs på Gubbängen. För exakt ett år sedan vann vi med 5-1 mot Enskede i sista matchen i div 1. Målskyttar då var bla Stina x 2 och Sara. Skönt med repris idag!

Efter denna uppvisning var det avgjort och vi kunde spela av matchen i lugn och ro. Tack alla fotbollstjejer för en härlig helg med många fina insatser och underbara kämpatag, ni är bäst!